2012. február 19., vasárnap

Frissítés és újdonságok


Az első lépes legyen mindig a tárolók frissítése 
# frissites forrasok
majd
# telepites csomag-neve
( példa a telepítésre: #telepites razorqt )
A következő csomagok érkeztek, illetve frissültek.

Továbbra kattintva megjelenik a lista, hogy milyen frissítések kerültek be a blackPanther OS-be

Ablakkezelők
WindowMaker 0.9.25 (Desktop Environment)
Razor-Qt 0.4.1 (New Light Desktop Environment)
Smplayer 0.7.0 (mplayer2 support) + Mplayer2

Server-alapú alkalmazások:

  • EGroupware 1.8.001
Az eGroupWare egy üzleti szintű, PHP alapú, szabad csoportmunka szerver megoldás. Többplatformos, futtatható Apache és IIS webszerveren, és a legelterjedtebb adatbázisszervereken.

  • Moodle 2.2
A Moodle egy nyílt forráskódú, ingyenes (GNU GPL) licenc alatt terjesztett, PHP nyelven íródott eLearning keretrendszer. A Moodle önmagát CMS-nek nevezi (Course Management System), de a klasszikus eLearning keretrendszerek osztályozása alapján egy LMS (Learning Management System) rendszernek tekinthetjük. Moodle-t eredetileg az ausztráliai Martin Dougiamas WebCT rendszergazda fejlesztette ki, hogy segítse az oktatókat olyan online kurzusok létrehozásában, amelynek középpontjában az együttműködés, a tartalom együttes építése és a folyamatos fejlődés áll.
  • Horde 3.3.11
Horde3Egy ingyenes csoportmunkát biztosító program , vállalati, böngésző alapú.


  • ZoneMinder 1.25.0
Ingyenes térfigyelő rendszerEgyéb:

  • Squid 3.1.19
A Squid egy teljes körű szolgáltatásokat nyújtó webes proxy gyorsítótár-kiszolgáló, amely proxy és gyorsítótár-szolgáltatásokat biztosít a HTTP, FTP és más népszerű hálózati protokollokhoz. 
  • PHP-ZendFramewok 1.11.10
A Zend Framework egy nyílt forrású, objektumorientált webes keretrendszer, PHP 5-ben megvalósítva és a New BSD License alatt terjesztve. A Zend Framework – gyakran csak ZF – fejlesztésének célja a webfejlesztés megkönnyítése, és közben követendő gyakorlatok bevezetése a PHP közösség köreibe. A ZF igény szerint használható felépítése lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy újrahasznosítsák az összetevőket amikor és ahol az alkalmazásukban értelme van, anélkül, hogy egyéb ZF összetevőket követelnének a legalapvetőbb függőségeken túl

0 megjegyzés: