2011. június 18., szombat

blackPanther OS v11.1 final, hol vagy?!

Pár hete áll a v11.1 fejlesztése és már sokan kérdezték, hogy mikor jelenik meg már a végleges kiadás? Sajnos nem tudom.
A blackPanther OS fejlesztése 2003 óta önerőből folyt. Amíg kereskedelmi szálak fűződtek a fejlesztéshez, nem merült fel kérdésként, hogy miből finanszírozzuk az egészet. 2007 után viszont megszűnt mindennemű kereskedelmi kapcsolata a blackPanther OS-nek.Így a fejlesztés bár folyt tovább, de azért a határokat meghúztuk, ugyanúgy mint a nadrágszíjat. 2003 és 2011 között költségvetés elérte a 20MFt-ot. Ez volt az a pont amit már nem akar(ok)tam átlépni.
A hardverek elavulása meghibásodása tovább rontotta a helyzetet, azokat pótolni nem tudtuk erőforrások utánpótlása nélkül. Így a fejlesztésre használt gépek sorban kiestek a munkából.
A beta3-ig a 3 devel laptopból és a 2 szerverből, 2 desktop gépből már csak egyetlen fejlesztői gép maradt, ami pár héttel ezelőtt végleg megszűnt működni. Érdekes statisztika, hogy kb 16db DVD írót elfogyasztottunk az elmúlt évek alatt. Ezekkel kizárólag bP lemezeket írtunk és postázunk, ingyen. A hardverek javítása értelmetlen és további költségeket jelentene. Aug 31-gyel megszűnik az EditDNS free szolgáltatása is, ami tovább növelné a költségeket. A szerverünk sávszélessége elfogadhatatlannak mondható, most már, hogy 50Mb-es -vagy nagyobb- internetek vannak a felhasználók otthonaikban. Újra szembesültem azzal a ténnyel, hogy komolyabb beruházásra lenne szükség a folytatáshoz. Ezt a költséget már nem akarom egymagam felvállalni, gondolom mindenki számára érthető okok miatt. Ezért is született meg ez a felhívás...
Ha használod vagy csak értékesnek tartod a blackPanther OS-t mint magyar disztribúciót, most a te támogatásoddal folytatódhat a fejlesztése. Ha valaki támogatni szeretné megteheti akár paypal-on kereszül is.(Nem kell hozzá másik Paypal csak egy bankkártya.) Ha valaki utalással vagy egyéb adománnyal támogatná, a donate@blackpantheros.eu címen tudja felvenni velem a kapcsolatot. Köszönöm, hogy időt szakítottál a felhívásra, kérlek küld el ezt a felhívást másoknak is!
Ha támogatni szeretnéd a blackPanther OS fejlesztését megteheted akár az alábbi "donate" gombra kattintva, vagy a hivatalos oldalunkon keresztül is

Ha teheted, támogasd a jövőnket...

0 megjegyzés: